zondag 7 september 2008

Tilburg 10

Vandaag voor de verandering eens een echte loop, met publiek. En niet zo maar een, maar de enige echte Tilburg Ten Miles. Nog nooit eerder gedaan, het is (nog) niet zo massaal bezocht als D2D of CPC of zelfs Egmond. Collega Jeroen loopt al jaren te pochen dat hij daaar aan mee doet, vandaar dat ik me ook eens had ingeschreven.
Wat is er anders aan dan de andere loopjes? Qua sfeer lijkt het wel het meest op de DamTotDam-loop (ook 10 mijl, af en toe kleine woonwijkjes in, fietspaden, bochten, etc.). In Tilburg kom je trouwens (2x) door de uitgaansstraat - de Korte Heuvel - erg leuk en knus. Een van de (andere) straten was trouwens niet eens verhard (werk in uitvoering) - wat je ook meteen merkt aan het vereiste inspanningsniveau om de 5 min/km te handhaven.
Het doel was namelijk binnen 1:20 te finishen, waarvoor je zelfs nog wat harder moet lopen dan 5 min/km vanwege de 16 kilometer en 90 meter. Die extra 90 meter is toch al gauw 25 seconden - hele en halve marathon hebben ook zo'n naar staartje van respectievelijk 195 en 98 meter, waar je wel mee rekening moet houden als je bijvoorbeeld onder de 4 uur wil finishen.

Enfin, mission accomplished, ik schijn 1:19:04 gelopen te hebben - 2 minuten van mijn PR af!! - en ben daar (uiteraard) meer dan tevreden over. Gisteravond namelijk een significant aantal biertjes en wijntjes genuttigd op ons tuinfeestje, en aansluitend nog geen 5 uur geslapen, geen pastamaaltijd gehad, enz. Kennelijk hoeft dat allemaal niet als je goed getraind bent ...

Jeroen heeft trouwens ook zijn beste tijd aangescherpt tot 1:25:18 - proficiat!. Al met al dus een geslaagd uitje :-)

1 opmerking:

Anoniem zei

Jij ook proficiat Herman; erg mooie tijd! Volgend jaar weer! :)